Hlavní navigace

Názory k článku Bude s GPS z urologického hlediska bezpečněji?

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 11. 2000 14:12

    Tomáš Kapler (neregistrovaný)
    Vy si děláte srandu, ale to jste nebyli asi v Austrálii. Ač se vám to zdá asi divné, tak prostě v Austrálii si nemůžete jít vyčůrat za strom. Zaprvé by vás za to mohli zabásnout a z adruhé by na vás fakt koukali jak na nějakého neandrtálce, případně by vám někdo půl hodiny dělal přednášku a nadával.
  • 24. 11. 2000 17:14

    Dan Lukes (neregistrovaný)
    V dnesni dobe, kdy lze z druzice vyfotit obsah vasi nakupni tasky na ulici, v tobe, kdy je ve vetsich mestech na kazdem druhem rohu kamera a usilovne se pracuje na automatickem rozpoznavani osob, ktere tyto kamery zaberou, v dobe, kdy je naprosta vetsina elektronicke komunikace monitorovana, v dobe, kdy udaje o vasi priblizne (lec docela presne) poloze se uchovavaji (mate-li mobilni telefon) - tak v teto dobe me vase katastroficke vize vyjadrene v zaveru clanku uz nedokazi nijak znepokojit. Predpokladam, ze implantace identifikacniho cipu se jeste doziju (a to neplanuji byt metuzalem).

    Optimiste si mysli, ze svet, ve kterem zijeme je nejlepsi ze vsech moznych. Pesimiste se obavaji, ze tomu je skutecne tak ...

  • 25. 11. 2000 18:35

    Martina Kopty (neregistrovaný)
    Připomíná mně to článek a ukázku z knihy v Živlu z letošního jara. Bohužel si nevzpomenu na název ani autora, ale autor představoval dvě města. V jednom lidé vědí, že každý z nich je sledován, všichni mají možnost sledovat kohokoli si zamanou. V určitou chvíli obyvatele tohoto města přestane bavit špehování spoluobčanů a dále bezstarostně kradou, vraždí a souloží... Špehování se užívá jen k dopadení zločinců, hledání dětí atd.

    V druhém městě občané o sledování nevědí, mají k němu přístup jen represivní složky, vláda a hackeři :)) Možná si zase někdo vzpomene na mou sebedefinici jako anarchlibertariána, ale názor jsem zatím nezměnil. Osobně by mně více vyhovovalo to transparentní město. Ostatně když se podíváte, jak žili naši předci před sto a více lety, zjistíte, že pojem právo na soukromí a nedotknutelnost je vcelku novým výdobytkem kapitalismu.
  • 27. 11. 2000 1:01

    Dan Lukes (neregistrovaný)
    právo na soukromí a nedotknutelnost je vcelku novým výdobytkem kapitalismu - to je celkem pochopitelne. On sam pojem jednoznacne identifikace osoby (nejakym dokladem ci jinym zpusobem nevazanym na to, ze "oni ho znaji v miste bydliste") je velice novodoby vynalez. Znalosti o osobe a vse co bylo vysledkem potencionalniho "naruseni soukromi" melo lokalni dosah.
  • 14. 12. 2000 23:01

    noname (neregistrovaný)
                                                                           
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).