Hlavní navigace

Bude se nový dámský magazín TV Barrandov jmenovat Babinec? Televize mlčí

7. 2. 2014
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Barrandovský babinec, případně Babinec, je jednou ze čtyř nových ochranných známek, které si stanice registrovala. V následujících týdnech připravuje řadu změn ve vysílání.

Na Úřadu průmyslového vlastnictví (ÚPV) se objevily nové ochranné známky patřící plnoformátové televizi Barrandov. Jde buďto o již existující pořady, jejichž změnu názvu vedení stanice chystá, nebo formáty, které se do vysílání teprve dostanou. Do první kategorie patří například ochranná známka Kašpárku, vař!. Jde o nový název pro pořad Co bude dnes k večeři?, kterým provází kuchař Radek Kašpárek. Právě jeho příjmení bylo inspirací pro nové označení kulinářského formátu. Generální ředitel stanice Vladimír Železný stávající název v minulosti ve svém kontaktním pořadu označil jako zbytečně krkolomný.

K TÉMATU: TV Barrandov přejmenuje Hlavní zprávy, časem je možná přesune na 19:00

Druhou ochrannou známkou pro již existující pořad jsou Naše zprávy. Jde o přejmenovanou zpravodajskou relaci Hlavní zprávy, kterou TV Barrandov vysílá denně v době od půl sedmé večer do 19 hodin. Změna názvu má být pouze jedním novým prvkem, který na diváky čeká. Železný ve Volejte Železnému uvedl, že publikum stanice se má těšit především na nové moderátorské dvojce, která aktuálně skládá. Naše zprávy by podle jeho slov měly být více analytické, ale zároveň mají bavit. Na dotaz jednoho z diváků v kontaktním pořadu uvedl, že nebudou zbytečně upjaté a budou se více blížit infotainmentu, tedy zábavnému pojetí.

UX DAy - tip 2

NEPŘEHLÉDNĚTE: Animáček z vysílání TV Barrandov nezmizí úplně, zůstane zachován jako ranní blok

Zahalena rouškou tajemství zatím zůstává registrovaná třetí ochranná známka Barrandovský babinec, respektive její další varianta Babinec. Na přímý dotaz, o co by mohlo jít, tisková mluvčí televize Petra Hrušová serveru DigiZone.cz odpověděla: Barrandovský babinec a Babinec jsou jedny z řady registrovaných známek v souvislosti s vývojem nových formátů na televize Barrandov. Jednou z možností je, že nově registrované názvy mohou patřit dámskému magazínu, o němž už Vladimír Železný ve svém kontaktním pořadu také hovořil. Sedmdesátiminutovým pořadem má provázet Heidi Janků v alternaci s Olgou Šípkovou.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).