Hlavní navigace

Budějovický e-shop LevneElektro je mimo provoz. Nepřijímá objednávky

22. 6. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Něco se děje v internetovém obchodě s 1,5 miliardovými tržbami. Na stránkách rodinného e-shopu se objevilo jen strohé prohlášení o dočasném přerušení provozu.

Aktualizováno: 

22.6.10:56 přidáno vyjádření e-shopu13:55 přidáno konkrétnější vysvětlení šéfa LevneElektro.cz

„Z důvodů na straně provozovatelů e-shopu došlo k dočasnému přerušení provozu internetového obchodu. Toto přerušení nemá žádný vliv na již odeslané zaplacené objednávky zákazníků. Nové objednávky není možné nyní činit,“ vítá od včerejška návštěvníky web LevneElektro.cz

Jihočeský e-shop, který zabodoval hned v několika ročnících ankety ShopRoku, se z ničeho nic ocitl mimo provoz. Každopádně by se aktuální situace neměla nijak dotknout klientů, kteří už mají zaplacené nebo objednané zboží na cestě.

Marketingový ředitel Ondřej Liška oznámil na Twitteru ráno před osmou hodinou, že se připravuje prohlášení. O moc sdílnější nebyla ani Markéta Jarešová z PR.Nakonec se ale před jedenáctou hodinou objevila zpráva na facebookovém profilu e-shopu. „Z důvodu nepředvídatelných a závažných provozních okolností, jejichž příčiny a konkrétní dopady doposud sama (firma) zcela nezná, je nucena prozatím pozastavit svou činnost. Velmi se Vám omlouváme za tento stav, ke kterému nebylo přispěno vlastním přičiněním týmu LE,“ tvrdí e-shop. 

Za situací stojí zřejmě zásah finančního úřadu. „Důvodem je problém kolem platby DPH, ale nikoliv za LevneElektro.cz jako takové, ale za třetí daňový subjekt neboli přenesená daňová povinnost. Žádné oficiální vyjádření, lhůty, velikost dlužné částky zatím známy nejsou. Ať tak nebo tak, to vypadá na konec firmy s pětadvacetiletou historií, řadou zaměstnanců, odběratelů i dodavatelů,“ komentoval na svém blogu situaci David Beška ze Skrz.cz s tím, že jde o zatím neověřené informace. 

Rád bych konkretizoval dané spekulace, ale bohužel ani jednatelé společnosti nemají v tuto chvíli informace zákazníky, partnery i odbornou veřejností tolik poptávané. Mohu pouze potvrdit, že informace Davida Bešky jsou podloženy reálným základem,“ komentoval situaci pro Lupa.cz Ondřej Liška. 

ebf - partner 1

„Důvodem pro toto pozastavení, je účast společnosti v obchodním řetězci firem, kterými byla podvedena, a za jejichž protiprávní jednání při (ne)odvodu DPH nese díky přenesené daňové povinnosti odpovědnost. Tento problém se s největší pravděpodobností dotýká, či dotkne i dalších subjektů na českém e-commerce a elektro retail trhu,“ dodal později během dne sám Petr Václav. 

Plány měl přitom mladý ředitel ambiciózní. Letos chtěl pokořit dvoumiliardové tržby a připravit vstup na nový trh. „Slovensko je velké téma. Budeme muset vytvořit jednoduše firmu na Slovensku, abychom tam mohli fungovat tak, jak bychom si představovali. Ale k tomu máme nakročeno až v prvním kvartále příštího roku. Teď upravujeme e-shop tak, abychom tam mohli alespoň prodávat,“ tvrdil v nedávném rozhovoru pro Lupa.cz Václav. Je ale možné, že po včerejšku má jeden příběh úspěšného rodinného podnikání na kahánku. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).