Hlavní navigace

Bulvární server Čas.sk neodolal DDoS útoku

23. 9. 2008
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Poměrně krátce po českém zpravodajském serveru Novinky.cz čelil útoku také slovenský bulvární server Čas.sk vydavatelství Ringier. Z provozu jej včera skoro na pět hodin vyřadil klasický DDoS a spolu s ním i některé další weby vydavatelství Ringier. Postižené stránky byly nedostupné zhruba od jedenácté hodiny dopolední asi do půl čtvrté odpoledne. Útok hackerov sa v spolupráci so spoločnosťou zabezpečujúcou pripojenie na internet podarilo zvrátiť až popoludní, keď sa stránky dostali v priebehu…

Poměrně krátce po českém zpravodajském serveru Novinky.cz čelil útoku také slovenský bulvární server Čas.sk vydavatelství Ringier. Z provozu jej včera skoro na pět hodin vyřadil klasický DDoS a spolu s ním i některé další weby vydavatelství Ringier. Postižené stránky byly nedostupné zhruba od jedenácté hodiny dopolední asi do půl čtvrté odpoledne. Útok hackerov sa v spolupráci so spoločnosťou zabezpečujúcou pripojenie na internet podarilo zvrátiť až popoludní, keď sa stránky dostali v priebehu niekoľkých minút do normálu, potvrdil problémy pro Mediálne.sk Marián Pavel, šéf online projektů Ringieru na Slovensku.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).