Hlavní navigace

Byla založena Česká asociace držitelů domén

25. 3. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Vznikla Česká asociace držitelů domén, která prý chce podporovat zájem veřejnosti o doménová jména, jejich nákup a prodej a jejich využití při podnikání a přispívá k šíření a výměně informací a vzdělávání v této oblasti. Podle jejích stanov se členem může stát každý, kdo drží padesát a více domén. Z oficiálních materiálů není příliš jasné, kdo za touto asociací stojí. Za jejím vznikem stojí vlastníci přes deseti tisíc českých domén, mezi nimiž jsou například pujcky.cz, banky.cz a reklama.cz,…

Vznikla Česká asociace držitelů domén, která prý chce podporovat zájem veřejnosti o doménová jména, jejich nákup a prodej a jejich využití při podnikání a přispívá k šíření a výměně informací a vzdělávání v této oblasti. Podle jejích stanov se členem může stát každý, kdo drží padesát a více domén. Z oficiálních materiálů není příliš jasné, kdo za touto asociací stojí. Za jejím vznikem stojí vlastníci přes deseti tisíc českých domén, mezi nimiž jsou například pujcky.cz, banky.cz a reklama.cz, píše se bez konkrétních jmen v tiskové zprávě. Podle WHOIS záznamu jsou držiteli těchto domén Jan Bárta, Jan Starčevič a Jan Ladýř.

Dostupné informace mohou budit dojem jakéhosi „klubu doménových spekulantů“. Podle svých stanov se chce asociace angažovat ve vypracovávání doporučení pro orgány státní správy připravující právní předpisy, které se týkají právní regulace těchto oblastí. Bude prý pořádat i otevřená setkání pro zájemce o oblast domén. První akce s názvem Domain Day se má uskutečnit 9. dubna 2009 od 18:00 v budově PwC v Praze na I.P. Pavlova. Na programu je vedle přednášek i aukce domén. (Tisková zpráva)

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).