Hlavní navigace

Bývalý generální ředitel skupiny Nova nastupuje k právníkům White & Case

17. 2. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: archiv
Známá právní firma s celosvětovou působností posiluje tým o Jana Andruška. Ten dříve působil mimo jiné i jako jednatel společnosti CET 21.

White & Case LLP posiluje tým pro fúze a akvizice pro střední a východní Evropu o Jana Andruška. Ten nastupuje do pražské kanceláře na pozici mezinárodního partnera a stane se tak společníkem v rámci globální struktury této společnosti.


Autor: archiv

Jan Andruško je podle tiskové zprávy odborníkem na fúze a akvizice, obecnou korporátní problematiku, mediální právo, řešení sporů a mezinárodní arbitráže, se zaměřením na technologie, média a telekomunikace, infrastrukturu a energetiku. Kromě provozování soukromé právní praxe působil v letech 2011 až 2013 ve funkci generálního ředitele Nova Group a jednatele CET 21 (TV Nova). K White & Case přichází z české právní firmy Kortlík Bourgeault Andruško, jejímž je zakladatelem a vedoucím partnerem. Může se tak chlubit více než dvaceti lety zkušeností z oboru.

PSALI JSME: Kam se rozprchli bývalí manažeři Novy z týmu Jana Andruška?

MMF24

Stručný životopis Jana Andruška

Jan Andruško vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze. V devadesátých letech pracoval pro pražskou pobočku americké právní firmy Dewey Ballantine. Jako zakládající společník se podílel na činnosti advokátní kanceláře Kotrlík Bourgeault Andruško. Pro jihoafrickou společnost South African Breweries (SAB) zajišťoval koupi majoritního podílu v Plzeňském Prazdroji. Pro CME připravoval koupi televize Nova od skupiny PPF. Po převzetí TV Nova ze strany CME pracoval jako její hlavní externí právní poradce a v roce 2010 se stal jejím generálním ředitelem. Koncem roku 2013 se vrátil zpět do advokátní praxe.

HISTORICKÉ OKÉNKO: Novým generálním ředitelem televize Nova bude advokát Jan Andruško

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).