Hlavní navigace

Bývalý šéf Českého rozhlasu Duhan porušil zákon, hřešili i bývalí radní

25. 11. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Peter Duhan se v minulosti Daně Jaklové odvděčil tím, že ji dva roky po ukončení jejího mandátu v Radě ČRo angažoval jako placenou poradkyni pro program.

Dnes již bývalý generální ředitel Českého rozhlasu Peter Duhan porušil zákon o tomto veřejnoprávním médiu, kdy v instituci zaměstnával svého syna Andreje. Na dnešním zasedání se na tom shodli v čele s novým předsedou Petrem Šafaříkem všichni přítomní členové kontrolního orgánu Českého rozhlasu. Zákon zároveň posunuli i bývalí radní Tomáš Ratiborský a Dana Jaklová. Ratiborský taktéž tím, že v Českém rozhlasu byl zaměstnán jeho syn. Bývalá předsedkyně Rady ČRo Dana Jaklová měla v minulosti přímý vliv na zvolení Duhana prozatímním a později generálním ředitelem.

WT100

ČTĚTE TAKÉ: Peter Duhan dostane od Českého rozhlasu odstupné 2,72 milionu korun a prémii

Duhan se později Jaklové odvděčil tím, že ji dva roky po ukončení jejího mandátu v Radě ČRo angažoval jako placenou poradkyni pro program. Toto angažmá bývalé předsedkyně kontrolního orgánu Českého rozhlasu skončilo letos v dubnu poté, co byla Poslaneckou sněmovnou zvolena členkou Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) a další prací pro rozhlas by porušovala zákon. Radní Českého rozhlasu zároveň navrhli pro prozatímního generálního ředitele Karla Zýku měsíční mzdu 150 tisíc korun. Tuto částku následně radní schválili. 

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).