Hlavní navigace

Bývalý šéf Radiožurnálu a Rádia Česko Konvalina nastupuje do Newton Media

19. 10. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

"Po dvaceti letech zůstává tato společnost nejrespektovanější ve svém oboru, a tak je mi ctí, že se mohu podílet na jejím dalším rozvoji.“ konstatoval Miroslav Konvalina.

Někdejší americký zpravodaj Českého rozhlasu Miroslav Konvalina a taktéž bývalý ředitel stanice ČRo Radiožurnál a dnes již neexistujícího Rádia Česko nastupuje do týmu největšího středoevropského poskytovatele služeb mediálního monitoringu a analýz, společnosti Newton Media. Konvalina studoval na třech vysokých školách především řízení a novinařinu – v Čechách i ve Spojených státech. Byl také šéfem tiskových útvarů čtyř ministrů na dvou ministerstvech – Ministerstvu průmyslu a obchodu a Ministerstvu spravedlnosti. Několik let také vedl Americké centrum při Velvyslanectví Spojených států v Praze.

KL24

ČTĚTE TAKÉ: České „Hitradio Ö3“? Radiožurnál by mohl být v budoucnu mainstreamovější

Pamatuji si počátky Newtonu v době, kdy jsem byl v polovině 90. let mluvčím tehdy nejpopulárnějšího politika, ministra Vladimíra Dlouhého. Tehdy, stejně jako dnes, začínali členové vlády svůj pracovní den s monitoringem médií právě od Newtonu. Po dvaceti letech zůstává tato společnost nejrespektovanější ve svém oboru, a tak je mi ctí, že se mohu podílet na jejím dalším rozvoji. konstatoval Miroslav Konvalina. Podle samotné firmy zapadá nová akvizice do jejího celkového záměru, jehož cílem je poskytovat klientům komplexní služby od monitoringu médií přes analýzy až ke konkrétním doporučením a návazným PR službám.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).