Hlavní navigace

Bývalý šéf techniky Óčka vede firmu Hybrid na vývoj aplikací pro Smart TV

13. 1. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

„HbbTV už není jenom formát budoucnosti, ale teď už i současnosti. Tato revoluční technologie skýtá obrovské příležitosti pro celý televizní trh,“ uvedl Lukáš Hnilička.

Lukáš Hnilička, dlouholetý technický ředitel hudební televize Óčko, se od letošního roku coby předseda představenstva a výkonný ředitel společnosti Hybrid na plno podílí na vývoji systémových řešení pro televizní kanály a také hybridní aplikace pro komerční využití. Hnilička provedl za dobu šéfování technice Óčka tuto televizi prakticky všemi důležitými milníky. Šlo nejen o již zmiňované hybridní aplikace (HbbTV), ale také opětovný návrat do multiplexu 3 Českých Radiokomunikací, stěhování televize do budovy Mafra Media nebo spuštění dvou nových kanálů Óčko Gold a Óčko Expres.

ebf - partner 1

K TÉMATU: Óčko změní po sedmi letech technického ředitele, Lukáš Hnilička z televize odchází

HbbTV už není jenom formát budoucnosti, ale teď už i současnosti. Tato revoluční technologie skýtá obrovské příležitosti pro celý televizní trh. Celá tato platforma je stále na začátku. Avšak pomyšlení na možnosti, které stále objevujeme a následně realizujeme, jsou opravdu vzrušující, uvedl Lukáš Hnilička a ke svému novému působišti doplnil: Umíme vyrobit cokoliv a komukoliv na míru. Od jednoduché statické aplikace vhodné třeba pro rozšiřující komunikaci produktu vysílanou běžně v TV až po zcela dynamické aplikace. Právě rok 2016 označil bývalý šéf techniky Óčka za rok patřící platformě HbbTV.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).