Hlavní navigace

Částečná prohibice zvedla zájem Čechů o hledání alkoholu na Internetu

18. 9. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Částečná prohibice, kterou v pátek zavedlo ministerstvo zdravotnictví, zvedla zájem Čechů o alkohol na Internetu. Zvýšený zájem o vyhledávání alkoholu hlásí internetový srovnávač Heureka.cz či aukční portál Aukro.cz Zvýšený zájem o vyhledávání alkoholu se začal na internetu projevovat již v pátek. Jakmile lidé zjistili, že v kamenných prodejnách tvrdý alkohol nad 20 % nekoupí, začali to zkoušet přes internet. Během jediného dne od zavedení prohibice lidé vyhledávali alkohol desetkrát častěji,…

Částečná prohibice, kterou v pátek zavedlo ministerstvo zdravotnictví, zvedla zájem Čechů o alkohol na Internetu. Zvýšený zájem o vyhledávání alkoholu hlásí internetový srovnávač Heureka.cz či aukční portál Aukro.cz

Zvýšený zájem o vyhledávání alkoholu se začal na internetu projevovat již v pátek. Jakmile lidé zjistili, že v kamenných prodejnách tvrdý alkohol nad 20 % nekoupí, začali to zkoušet přes internet. Během jediného dne od zavedení prohibice lidé vyhledávali alkohol desetkrát častěji, uvedl Kamil Demuth z Heureka.cz.

Podstatně vyšší zájem o alkohol potvrzuje i Michaela Papežová, tisková mluvčí aukčního portálu Aukro. Například vodka se v těchto dnech vyhledává 25 krát více než před vyhlášením prohibice. Podobné je to u výrazu alkohol, ten se dostal mezi deset nejvyhledávanějších výrazů v kategorii Potraviny, prozradila Papežová.

WT100

Prohibice, kterou pro nabízení a prodávání alkoholu s obsahem vyšším než 20 procent, zavedlo v pátek ministerstvo zdravotnictví, se přitom vztahuje jak na kamenné prodejny, tak na internetové obchody či tržiště.

Zdroj: tisková zpráva

Autor článku

Internetové novinařině se věnuje od roku 2005, kdy začal jako redaktor pracovat pro vydavatelství Internet Info.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).