Hlavní navigace

Čeká internetové sázení doba temna? Lidovecký bič prošel prvním čtením

2. 2. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

KDU-ČSL si z potírání hazardu udělalo jedno z hlavních témat předvolebního období a obsáhlo do něj i zákaz internetového kurzového sázení, proti kterému strana dlouhodobě vystupuje. Sněmovna v závěru minulého týdne v prvním čtení podpořila lidovecký návrh novely loterijního zákona, který počítá s úplným zákazem sázení po Internetu. Lidovci mají bič i na sázkaře, kteří využívají služeb zahraničních sázkových kanceláří. Novela totiž počítá s pokutou ve výši až půl milionu korun pro banky, které…

KDU-ČSL si z potírání hazardu udělalo jedno z hlavních témat předvolebního období a obsáhlo do něj i zákaz internetového kurzového sázení, proti kterému strana dlouhodobě vystupuje. Sněmovna v závěru minulého týdne v prvním čtení podpořila lidovecký návrh novely loterijního zákona, který počítá s úplným zákazem sázení po Internetu. Lidovci mají bič i na sázkaře, kteří využívají služeb zahraničních sázkových kanceláří. Novela totiž počítá s pokutou ve výši až půl milionu korun pro banky, které nezasáhnou proti převodu financí souvisejícím s internetovým sázením.

Taková úprava má své dlouhodobé kritiky. K nejčastějším protiargumentům patří přesun sázkařů do nekontrolovaného nelegálního prostředí, výpadek příjmů do dlouhodobě ztrátové státní poklady a možné následky pro Českou republiku ve sporu se sázkovými kancelářemi kvůli zmařeným investicím. Takovým universálnějším bodem kritiky je pak další státní zásah do svobody podnikání a svobody jednotlivce. Zatím ale není zdaleka jisté, že novela začne skutečně platit. Sněmovna navíc bude projednávat i další novely loterijního zákona. (Aktuálně.cz)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).