Hlavní navigace

Celé přenosy z fotbalových utkání plánuje na svém webu i Český rozhlas

25. 7. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Generální ředitel veřejnoprávního média Peter Duhan pro web Hospodářských novin nevyloučil, že by do budoucna mohla být spuštěna stanice věnovaná počasí, případně dopravě.

Od konce července začne na svých webových stránkách nabízet Český rozhlas posluchačům přímé přenosy fotbalových utkání. Serveru iHNED.cz to řekl ředitel Centra zpravodajství veřejnoprávního média Tomáš Pancíř. Oznámení přichází pouhý den poté, co mediální dům Czech News Center zveřejnil informaci, že na webu začne nabízet všechny přímé přenosy z fotbalové Synot ligy (dříve Gambrinus ligy). V první fázi budou fotbalové přenosy rozhlasu dostupné výhradně na webu, později by měly být k dispozici i přes aplikaci iRadio. Prvním z nich, který nabídne on-line, bude utkání Sparty s týmem Malmö FF.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Deník Blesk nabídne na svém webu zdarma všechny přenosy ze Synot ligy

BRAND24

Do budoucna se Český rozhlas nevyhýbá ani možnosti, že by spustil vlastní stanici, která by se věnovala výhradně sportu. Její čas ale pochopitelně přijde až v době, kdy bude zanesen v legislativně digitální veřejnoprávní multiplex. Rozhlas a sport patří k sobě. Myslím, že až budeme plně digitalizováni, tak sportovní kanál spustíme, uvedl pro iHNED.cz generální ředitel Českého rozhlasu Peter Duhan. který nevylučuje ani možnost, že by se médium mohlo dočkat například specializovaného programu věnovanému počasí, případně dopravě (ten už funguje v sousedním Bavorsku v rámci DAB, pozn. red.).

Server DigiZone.cz přinese příští týden rozhovor s náměstkem generálního ředitele Českého rozhlasu Michalem Koliandrem, který se bude věnovat digitalizaci i připravovanému tendru pro analogové vysílání v pásmu VKV.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).