Hlavní navigace

CentralWay z Autobazar.eu neodchází, potíže se mu ale kupí

15. 6. 2011
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

Investiční společnost CentralWay nesouhlasí s tím, že by měla být na odchodu ze společnosti Autobazar.eu, jak o tom v průběhu minulého týdne informoval Michal Obeda. Aleš Ptáčník nám za CentralWay uvedl: Společnost Centralway Investment AG je i nadále a zcela beze změn společníkem ve firmě Autobazar.eu,s­.r.o., což lze snadno zjistit na výpisu z OR. Vzhledem k pozitivnímu rozvoji firmy v současnosti nemá CWI v úmyslu svůj podíl ve společnosti jakkoliv měnit, převádět ani prodávat. S ohledem na…

Investiční společnost CentralWay nesouhlasí s tím, že by měla být na odchodu ze společnosti Autobazar.eu, jak o tom v průběhu minulého týdne informoval Michal Obeda. Aleš Ptáčník nám za CentralWay uvedl: Společnost Centralway Investment AG je i nadále a zcela beze změn společníkem ve firmě Autobazar.eu,s­.r.o., což lze snadno zjistit na výpisu z OR. Vzhledem k pozitivnímu rozvoji firmy v současnosti nemá CWI v úmyslu svůj podíl ve společnosti jakkoliv měnit, převádět ani prodávat. S ohledem na vnitřní stanovy a právní dokumenty bohužel nemáme, jako řádný společník v Autobazar, s. r. o., povoleno zveřejnit jakékoliv interní informace, ani žádné podrobnosti týkající se platných smluv a právních dokumentů.

To ale neznamená, že by pod pokličkou nevřelo. Michal Obeda informoval ne o tom, že se mu podařilo CentralWay jako společníků zbavit, ale o tom, že chystá právní kroky k tomu, aby se tak stalo. Podle Obedy došlo k porušení hned tří bodů investiční smlouvy, jenže ze zkušenosti víme, že prokazování u případného soudu je jiná věc, než osobní přesvědčení. O vstupu CW do Autobazar.eu jsme informovali zde

Není to ale jediný problém, který CentralWay trápí. Potíže má i s jednou z klíčových českých investic, společností Webnode, respektive s jejím šéfem a spoluvlastníkem Vítem Vrbou, který byl také šéfem východoevropské investiční větve CentralWay. V polovině května rozeslal CentralWay dopis podepsaný Martinem Saidlerem, šéfem CW, v němž před Vítem Vrbou a „jeho pomluvami“ varuje:

V současnosti řešíme konfliktní situaci, která nastala mezi námi, jako společníkem společnosti Westcom, s.r.o. (IČ 25536851, se sídlem U Vodárny 2, Brno 616 00), a druhým společníkem této společnosti, panem Vítem Vrbou. Neměli jsme původně v úmyslu Vás informacemi o výše zmíněném konfliktu zatěžovat, nicméně nyní tak činíme z níže uvedených důvodů.

Nemůžeme vyloučit, že v souvislosti s výše zmíněnou situací, můžete být kontaktováni i Vy, naši obchodní partneři, za účelem narušení našich vztahů a zdiskreditování naší společnosti.

Hodláme proti případným pomluvám učinit právní kroky a apelujeme na Vás, abyste nás co nejdříve informovali v případě, že jste již byli, nebo budete, v této souvislosti kontaktováni panem Vrbou nebo prostřednictvím jiné osoby.

Vít Vrba vysvětluje zatím jen stručně: Aktuálně připravuji obsáhlé vyjádření o tom jak funguje spolupráce s Centralway a jak investuje ve střední Evropě, médiím ho poskytnu do cca 3 týdnů, a dodává, že zatím není připraven událost více komentovat.

cif 24 - early cena - média

Zdá se tedy, že nejde o jediný konflikt, který CentralWay ve svých investicích má. Již dříve mu jich pár nedopadlo, vloni například potichu skončil kdysi ambiciózní videoportál Čeknito, vycouval i z konzultační společnosti H1, úspěšný nebyl s nabídkou pro Shipito, nyní má potíže s Webnode i Autobazar.eu. Také se mu ale řada investic vydařila a když se vydělávají peníze, tak to prostě ne vždy dopadne. Uvidíme, zda jde o krátkodobé zaváhání nebo sestupný trend investiční společnosti. O investičních postupech CentralWay jsme informovali již dříve obsáhlejším článkem CentralWay je pohádka o tvorbě pohádek.

Jen pro pořádek stojí za to připomenout, že poslední investice CentralWay se dějí především do západoevropských projektů, naposledy dnes CW potvrdilo investici do švýcarské investiční společnosti Next Generation Finance Invest AG, dříve třeba do C-Crowd, švýcarské firmy zaměřené na koinvestice do startupů nebo firmy HR Matching provozující portál s pracovními pozicemi Jobzippers.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl v letech 2008 – 2012 šéfredaktorem serveru Lupa.cz. Stál u zrodu řady projektů. Je spoluzakladatelem Energomonitoru, v CZ.NIC vedl projekt Turris. Je předsedou místní organizace Pirátské strany v Brandýse – Staré Boleslav.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).