Hlavní navigace

Centrum zrychluje indexování prohledávaných stránek

23. 1. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Portál Centrum v posledních měsících technicky zdokonalil své vyhledávání a došlo k zrychlení indexování stránek. Během čtyř dní se zaktualizuje přes 80 miliónů indexovaných stránek. To je čtyřikrát více než koncem minulého roku. Zrychlení indexace bylo provedeno tak, aby nemělo negativní vliv na zatížení žádného internetového serveru. Bezmála čtyřicetiprocentní nárůst počtu indexovaných stránek navazuje na zatím poslední rekord 100 miliónů stránek. Počet indexovaných stránek neustále zvyšujeme…

Portál Centrum v posledních měsících technicky zdokonalil své vyhledávání a došlo k zrychlení indexování stránek. Během čtyř dní se zaktualizuje přes 80 miliónů indexovaných stránek. To je čtyřikrát více než koncem minulého roku. Zrychlení indexace bylo provedeno tak, aby nemělo negativní vliv na zatížení žádného internetového serveru. Bezmála čtyřicetiprocentní nárůst počtu indexovaných stránek navazuje na zatím poslední rekord 100 miliónů stránek. Počet indexovaných stránek neustále zvyšujeme, abychom z nich uživatelům nadále mohli přinášet nejlepší výsledky vyhledávání na českém internetu, říká Milan Kryl, architekt vyhledávání portálu Centrum.

KL24

Kromě technických vylepšení bylo koncem loňského roku vyhledávání portálu Centrum vylepšeno i po uživatelské stránce. Uživatelům nově nabízí například přímo na stránce s výsledky hledání možnost zobrazit podrobné informace o hledaném subjektu, případně se zobrazují také relevantní obrázky.

Centrum nyní prohledává již 137 miliónů českých internetových stránek. Služeb vyhledávání portálu Centrum využívá údajně více než milion reálných uživatelů měsíčně. (Tisková zpráva)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).