Hlavní navigace

Češi nemají příliš problémů s viry a pravidelně zálohují

12. 2. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Češi nemají s ochranou svých dat větší problémy. Alespoň to vyplývá ze statistiky Eurostatu, podle níž jen sedm procent českých uživatelů v uplynulých dvanácti měsících přišlo kvůli řádění některého z malwaru o data nebo se díky virům a podobné havěti setkalo s problémy jako je zpomalení systému. Češi jsou na tom lépe než je průměr celé Evropské unie, kde na problémy se záškodnickými programy během posledního roku narazila necelá čtvrtina lidí. Nejhůře jsou na tom s bezpečnostní v Litvě, kde…

Češi nemají s ochranou svých dat větší problémy. Alespoň to vyplývá ze statistiky Eurostatu, podle níž jen sedm procent českých uživatelů v uplynulých dvanácti měsících přišlo kvůli řádění některého z malwaru o data nebo se díky virům a podobné havěti setkalo s problémy jako je zpomalení systému. Češi jsou na tom lépe než je průměr celé Evropské unie, kde na problémy se záškodnickými programy během posledního roku narazila necelá čtvrtina lidí. Nejhůře jsou na tom s bezpečnostní v Litvě, kde problémy spojené s malwarem pocítila polovina uživatelů. Na Slovensku to bylo 22 procent uživatelů. Češi také podle zjištění Eurostatu patří k nejpilněji zálohujícím uživatelům v Evropě. Řekli byste to do nás? Myslíte si, že jsme na tom skutečně tak dobře? Jaká je vaše zkušenost? (Finanční noviny)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).