Hlavní navigace

Česká AI Neuron soundware je v TechFounders, bude dělat se Siemensem

14. 7. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Pavel Konečný (vlevo) a Filip Sedlák z Neuron soundware. Autor: StartupYard
Mnichovský TechFounders podporují i BMW či Bosch. Český projekt bude dělat na projektu turbín se Siemensem.

Slibná česká společnost Neuron soundware, o které jsme podrobně referovali v nedávném článku, se chystá na zkušenou do Německa. Konkrétně se dostala do mnichovského akcelerátoru TechFounders a zároveň se rovněž zúčastní berlínského programu Hardware.co.

TechFounders je projekt, za kterým stojí i velké průmyslové společnosti jako Siemens, Bosch či BMW. Logicky se soustředí na průmysl 4.0, elektroniku, automobilové technologie, 3D tisk, robotiku, IoT a další spřízněné obory.

Neuron soundware sem dobře zapadají. Jejich technologie postavená na strojovém učení umí rozpoznávat různé zvuky, čehož lze využít například při odhalování chyb v přístrojích. „Naše technologie brzké detekce a predikce mechanických poruch je perfektní pro větrné turbíny Siemensu,“ přibližuje šéf firmy Pavel Konečný důvod, proč byla do TechFounders vybrána.

Program TechFounders trvá 20 týdnů a Neuron soundware v rámci nich bude pracovat právě na projektu se Siemensem. Obdrží také vklad 25 tisíc eur, za který nemusí odevzdávat žádný podíl. Neuron rovněž diskutuje o možné spolupráci s automobilkou Rolls-Royce.

Neuron soundware vedle samotné softwarové části dělají také na hardwaru. Konkrétně vyvíjí jednotku, která například zpracovává zvuky z oněch zařízení. Firma připravila druhou verzi tohoto přístroje, podporuje osm vstupů a dokáže spolupracovat s přístroji typu Raspberry Pi.

MMF24

Tato krabička je jedním z důvodů, proč se Češi zúčastní zmiňovaného Hardware.co. Jde o desetidenní program zaměřený na hardwarové technologie.

V německém akcelerátoru si prošli také další Češi, konkrétně Portadi. Ti se zúčastnili programu Microsoft Ventures a nedávno je koupil větší americký konkurent OneLogin.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Reportér Lupa.cz a E15. O technologiích píše také do zahraničních médií.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).