Hlavní navigace

Česká firma Pro-zeta uvede na trh set-top-box podporující MPEG-4 AVC

12. 4. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
12. 4. 2007

Nespokojenost s „hloupými“, ale spolehlivě dodávanými digitálními přijímači Amino přiměla tuzemského poskytovatele IPTV k výrobě vlastního set-top-boxu. Zařízení společnosti Pro-zeta bude podporovat jak klasický kompresní standard MPEG-2, tak dva modernější: MPEG-4 a MPEG-4 AVC/H.264. Na odborné konferenci IPTV v kostce to dnes uvedl přestavitel společnosti Pro-zeta David Čermák.

ebf - partner 1

Set-top-boxy Amino začaly být vyvíjeny před třemi lety a s čipovými sadami, které byly k dispozici před třemi lety. Pro nás nejsou vyhovující, řekl Čermák účastníkům konference pořádané firmou Sloane Park v hotelu Praha. Digitální přijímač pro IPTV firmy Pro-zeta bude mít výstup ve vysokém rozlišení (HDMI), obyčejný SCART i telefonní přípojku RJ-11.

Set-top-box bude zároveň fungovat jako tzv. switch (přepínač / rozbočovač internetu) až pro tři další zařízení. Zákazníci tak mají ušetřit na přídavných zařízeních a bude jim stačit menší počet elektrických zásuvek. Cena výrobku, kterého se dočkáme možná už v druhé polovině letošního roku, má být podle Davida Čermáka velmi konkurenceschopná a blízká právě „hloupějším“ set-top-boxům firmy Amino. Ty se prodávají zhruba za 3000 korun.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).