Hlavní navigace

Česká republika posílá do Eurovize Martu Jandovou a Václava Noida Bártu

1. 2. 2015
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ FOTOGALERIE A VIDEO – Obě semifinále odvysílá Česká televize na tematické stanici ČT art, finále z Vídně si bude moci publikum vychutnat na kanálu ČT 1 v prime time 23. května.

Zástupci České republiky na letošním ročníku pěvecké soutěže Eurovize, které se po několikaleté pauze opět zúčastníme, budou zpěváci Marta JandováVáclav Noid Bárta. O jejich účasti rozhodla odborná porota mimo jiné ve složení hudební publicista a novinář Honza Dědek, hledač talentů Martin Červinka, redaktorka Českého rozhlasu Jitka Benešová a hudebník Michael Kocáb. Jandová s Noidem Bártou nejprve představí svůj duet Hope Never Dies ve druhém semifinále, které poběží 21. května, obě budou vysílána od 19. května na ČT art, videňské finále poběží jako velká evropská večerní show 23. května na ČT 1.

K TÉMATU: Česká televize bude mít svůj velký evropský večer, vrací se na Eurovizi

Šestnáct let jsem žila v Německu, kde se na Eurosong koukají všichni, včetně nejdrsnějších rockerů, kteří si k televizi koupí basu piv. Je to pro ně velký večer, nejspíš i proto, že tuto soutěž dvakrát vyhráli. Pro mě to tím pádem bude dvojnásob zajímavé, protože vím, že se na to spousta mých kamarádů v Německu bude dívat, uvedla při příležitosti účasti v soutěži Marta Jandová, která je u našich západních sousedů stejně populární jako v České republice díky tomu, že je frontmankou tamní úspěšné rockové skupiny Die Happy. Kladně se ke své účasti vyjádřil pochopitelně i zpěvák Václav Noid Bárta.

BRAND24

Z ARCHIVU: Největší evropská pěvecká soutěž je po roce zpět. Věnujete ji dnešní večer?

Domácí hudebníky jsme procházeli prakticky jednoho za druhým a dospěli jsme k tomu, že u podobné soutěže evropské publikum neřeší, jak je kdo u nás populární, ale jak je charismatický a jak zpívá. A těch lidí, za které by člověk dal ruku do ohně, tu není mnoho. V této soutěži má každý jenom jednu jedinou příležitost a ta trvá tři minuty, konstatoval producent Ondřej Soukup. Skladby, mezi kterými se rozhodovalo, byly podle mého názoru velmi vyrovnané. Nicméně Hope Never Dies, kterou jsme nakonec vybrali, byla i můj kandidát. Má hodně zvláštní a pěkný refrén, navíc je tam hezká a hodně překvapivá modulace, doplnil další ze členů poroty Michael Kocáb.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).