Hlavní navigace

Safetica mezi finalisty TOP 100 technologických firem v Evropě

2. 4. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Brněnská společnost Safetica Technologies má šanci dostat se do žebříčku stovky nejlepších technologikých firem v Evropě, který sestavuje americký časopis Red Herring. Rozhodne se už příští týden.

Brněnská společnost Safetica Technologies, která se specializuje na vývoj software pro komplexní ochranu společností před chybami a špatnými úmysly zaměstnanců, zaujala redakci amerického časopisu Red Herring. Ten každoročně vyhlašuje žebříček TOP 100 technologických firem v Evropě.

Safetica Technologies byla vybrána mezi finalisty letošního ročníku. Zdali nakonec uspěje a opravdu se objeví v žebříčku nejlepších technologikých firem v Evropě pro rok 2013 se dozvíme už příští týden, kdy proběhne v Amsterodamu slavnostní vyhlášení.

Firmu založil v roce 2006 Jakub Mahdal se svými spolužáky z vysoké školy. V současné době má 43 zaměstnanců a vlastní ji šest společníků. Jsou mezi nimi bývalý spolumajitel portálu Centrum.cz a dnes soukromý investor Ondřej Tomek a investor Michael Rostock-Poplar. Tomek ve firmě před rokem získal třiadvacetiprocentní podíl. S odstupem roku hodnotí představitelé firmy vstup Tomka jako klíčový okamžik, který urychlil rozvoj celé firmy.

MMF24

Ondřej se z pozice angel investora aktivně podílí na strategickém rozvoji firmy a jeho zkušenosti jsou pro nás velkým přínosem. Dodal nám přesně ten typ nadhledu, který jsme v této fázi potřebovali. Vstup investora byl pro firmu klíčovým okamžikem, který nám pomohl urychlit rozvoj celé firmy. Další událost podobného významu přijde již velmi brzy – uvedení nové, zcela zásadní verze produktu na trh. Dokazuje to, že i česká softwarová firma může proniknout do světa, pokud má vynikající produkt, a pomáhat dělat dobré jméno českému businessu.

Software brněnské firmy je v současné době nainstalován na zhruba 70 tisíc počítačů po celém světě. Z hlediska prodejů je Safetica Technologie nejúspěšnější v Latinské Americe, Malajsii a na Blízkém východě. 

Zdroj: Red Herring

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Internetové novinařině se věnuje od roku 2005, kdy začal jako redaktor pracovat pro vydavatelství Internet Info.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).