Hlavní navigace

Česká televize a HbbTV : nejdříve nový teletext, pak archiv pořadů

4. 5. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Na našem sesterském serveru DigiZone.cz si můžete přečíst rozsáhlý rozhovor s Milanem Fridrichem z České televize o HbbTV. Šéf divize Nová média ve veřejnoprávní televizi se svěřuje, že nevěří cestě spolupráce s jednotlivými výrobci televizorů a raději by prý upřednostnil přípravu HbbTV služeb pro speciální set-top-boxy. Ty by podle Milana Fridricha mohly být na českém trhu v příštím roce. Česká televize chce v rámci své HbbTV strategie nejdříve vyzkoušet novou generaci teletextu s videem. Poté…

Na našem sesterském serveru DigiZone.cz si můžete přečíst rozsáhlý rozhovor s Milanem Fridrichem z České televize o HbbTV. Šéf divize Nová média ve veřejnoprávní televizi se svěřuje, že nevěří cestě spolupráce s jednotlivými výrobci televizorů a raději by prý upřednostnil přípravu HbbTV služeb pro speciální set-top-boxy. Ty by podle Milana Fridricha mohly být na českém trhu v příštím roce. Česká televize chce v rámci své HbbTV strategie nejdříve vyzkoušet novou generaci teletextu s videem. Poté přistoupí i k archivu pořadů. 

Řeč se stočila i na očekávanou aplikaci pro iPad. Je hotová, už se jen testuje. Jsem na ni hrdý, protože vypadá a funguje velmi dobře. Kvalita obrazu je při dobrém připojení fantastická. Věřím, že se nám ji podaří předat uživatelům během května. Vývojáři budou s touto aplikací soutěžit 10. května na Apparade v Praze. Jsem zvědav, jak ji nadšenci přijmou. Aplikace na iPady, kde by byl archiv televizních pořadů sedm let zpátky včetně seriálů a dalších pořadů, nevzniká každý den, uvedl Milan Fridrich.

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).