Hlavní navigace

Česká televize balamutila diváky. Sbírku Pomozte dětem vysílala ze záznamu

10. 4. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Česká televize vydávala včerejší charitativní sbírku Pomozte dětem 2012 za přímý přenos. Ten byl ale ve skutečnosti pouze záznamem. Potvrdilo to i veřejnoprávní médium.

Přímý přenos velkého zábavného pořadu s Halinou Pawlowskou Pomozte dětem 2012 včera vysílala Česká televize předtočený. Serveru DigiZone.cz to řekl zdroj z Kavčích hor, který si přál zůstat v anonymitě, tuto skutečnost potvrdila našemu webu i mluvčí veřejnoprávního média Michaela Fričová. Podle našich informací se pořad předtáčel o uplynulém víkendu v sobotu.

VIDEO: Záznam pořadu Pomozte dětem 2012 na iVysílání České televize

Ač na první pohled vypadalo vše tak, že sbírka Pomozte dětem, která vzniká ve spolupráci s Nadací rozvoje občanské společnosti, je vysílána živě, ve skutečnosti šlo pouze o záznam. V reálném čase nicméně běžela sbírka a posílání DMS zpráv, ve které se nakonec podařilo do konce zábavného večera vybrat přes 10 600 tisíc korun. Podle mluvčí České televize v současné době toto veřejnoprávní médium přehodnocuje přístup k oblasti neziskového sektoru a nastavuje nová pravidla.

WT100

VÍKENDOVÁ SLEDOVANOST: Davis Cup na ČT 4 bodoval. V neděli ho vidělo dokonce 443 tisíc diváků

Do doby, než nový koncept v oblasti charity bude realizovat, rozhodla se Česká televize snížit pro tento rok náklady na vysílání hlavního pořadu Pomozte dětem. Jeho hlavní zábavnou část předtočila, živě nicméně běžela reálná sbírka a posílání DMS zpráv. Během dne také vysílala ČT živě moderovaná studia, během kterých informovala o aktuální výši vybrané částky a vybízela diváky k další pomoci. Kromě vysílání během velikonočního pondělí podpořila Česká televize tak jako každý rok sbírku Pomozte dětem rozsáhlou mediální kampaní, uvedla pro DigiZone.cz Fričová.


iVysílání České televize

Včerejší pořad Pomozte dětem 2012 se tvářil tak, jako když je vysílaný živě, ale nebyl.

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).