Hlavní navigace

Česká televize bude v roce 2015 hospodařit s rozpočtem necelých sedmi miliard

10. 12. 2014
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Zvýšení nákladů bude mimo jiné souviset s uvedením další řady taneční show StarDance, s níž Česká televize po roční pauze opět počítá. Uvede ji tradičně na podzim.

S rozpočtem necelých sedmi miliard korun, konkrétně s částkou 6,956 miliard korun, bude v příštím roce hospodařit Česká televize. Jeho výši dnes na svém posledním zasedání schválili radní veřejnoprávního média. Rozpočet počítá i s případnou rezervou, kterou by bylo možné využít například v případě neočekávaných události, jakou jsou například mimořádné volby. Plánovaný objem nákladů a výnosů je o 98 milionů korun nižší v porovnání s rozpočtem na rok 2014. Během hlasování na jednání, jehož se dnes zúčastnili všichni radní, tedy všech patnáct členů, nebyl žádný proti schválení rozpočtu na příští rok.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Česká televize se soustředí při vymáhání koncesionářských poplatků na firmy

Zvýšení nákladů je podle generálního ředitele veřejnoprávního média Petra Dvořáka dáno mimo jiné tím, že se diváci mohou těšit na další řadu taneční show StarDance, která pochopitelně není levnou záležitostí. Radní se shodli na tom, že rozpočet pro příští rok nebude Českou televizi omezovat v její veřejnoprávní roli. Televize se tedy zavazuje ke svým základním činnostem, kterým je mimo jiné i rozvoj terestriálního a satelitního vysílání, uvedl místopředseda Richard Hindls a dodal: Charakter rozpočtu vyhovuje i zákonu o České televizi. Dochází ke snížení nákladů na externí výrobu, což považuji za pozitivní zprávu.

MMF24

ČTĚTE TAKÉ: Česká televize bude mít svůj velký evropský večer, vrací se na Eurovizi

Jako Rada České televize bychom měli požádat management na konci dubna nebo na začátku května o zprávu o plnění rozpočtu za období leden až březen. Management České televize by nám měl rozpočet rozpracovat na kvartály, navrhl radní Luboš Beniak. Tomu ale oponoval finanční a provozní ředitel Milan Cimirot. V České televizi sledujeme rozpočet na projekty. Kvartální nebo měsíční reporty bohužel reportovat nemůžeme. K projektům se vyjadřujeme na roční bázi, zdůvodnil Cimirot s tím, že přibližný reporting, který by nějaký vývoj ukazoval, by se však možná navrhnout dál.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).