Hlavní navigace

Česká televize chce na podzim představit nové díly večerníčku Štaflík a Špagetka

5. 5. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

„Animovaná tvorba má v České televizi dlouholetou tradici, kterou se snažíme neustále rozvíjet, a které můžeme konečně dávat díky dětské stanici i větší prostor,“ uvedl Petr Dvořák.

Pravděpodobně už letos na podzim by se do vysílání České televize mohl vrátit v nových dílech další z legendárních večerníčků, tentokrát Štaflík a Špagetka. Animované rodinné epizody se objevily na obrazovce poprvé v roce 1971, tehdy jako Psí život, kdy je režíroval Václav Bedřich. Druhá řada pak pokračovala o jednadvacet let později a stejně jako na nových dílech se na ní autorsky podíleli Alena a Jiří Munkovi. Výtvarnou podobu Štaflíkovi a Špagetce vtiskl už v sedmdesátých letech Zdeněk Smetana. Ten si letos na Anifilmu odnese cenu za celoživotní dílo.

BRAND24

Z ARCHIVU: Dětské pořady včetně Večerníčka na Dvojce nekončí, nakonec zůstanou i po Novém roce

Animovaná tvorba má v České televizi dlouholetou tradici, kterou se snažíme neustále rozvíjet a které můžeme konečně dávat díky dětské stanici i větší prostor ve vysílání. Od spuštění Déčka jsme tak například uvedli čtyři nové řady původních animovaných seriálů, konstatoval generální ředitel České televize Petr Dvořák a dodal: Usilujeme o to, aby šlo o pestrý a živý formát. V současné době spolupracujeme s předními českými výtvarníky a animátory a zkoušíme různé moderní postupy.  Jsem nicméně rád, že dokážeme navazovat i na skvělé a desetiletími prověřené řady a neztrácet kontakt s osobnostmi.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).