Hlavní navigace

Česká televize má nový web, oficiálně ho zatím nepředstavila

13. 2. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
13. 2. 2009

AKTUALIZOVÁNO Veřejnoprávní Česká televize má od včerejšího dne nové internetové stránky. Všiml si toho server RadioTV.cz. S černou lištou a bílým menu v horní části stránky se mohli koncesionáři setkávat již delší dobu, ostatní prvky na webu jsou však nové. Jde především o jakousi hlavní obrazovku s největšími taháky programového schématu. Zde se Česká televize pravděpodobně inspirovala komerční Primou. Obrázky se zde také mění, ale je vynechána jakási časová osa. Stránky lze rozdělit na pomyslné dva pásy, kdy v jednom jsou odkazy na pořady a TV program, druhý láká na další části webu.

MMF24

Pravý svislý pruh stránky láká na zpravodajský portál ČT 24 a po překliknutí na záložku ČT24 živě si hned na hlavní stránce můžete pustit náhled vysílání tohoto zpravodajského kanálu. Dále tu nechybí také předpověď počasí a blogy osobností, jako je např. Ferdinand Peroutka, jr. nebo redaktor České televize v Číně Tomáš Etzler. Na hlavní stránce jsou také odkazy na nejnovější videa v sekci iVysílání a doporučené pořady tamtéž. ČT nezapomněla ani na nové podobě portálu na odkazy na své tematické stránky jako je např. Digitalizace televizního vysílání nebo Fotbal a Hokej živě.

DOPLNĚNO: Dnes dopoledne potvrdila Česká televize spuštění nové podoby svých webových stránek prostřednictvím tiskové zprávy. Ty podle ní nyní kladou větší důraz na multimediální obsah. „Web usiluje o intuitivní orientaci ve schématu rubrik a v nich se snaží návštěvníkům přinášet co nejvíce informací,“ konstatoval Štěpán Janda z tiskového oddělení ČT. Upraveny byly rovněž stránky jednotlivých pořadů České televize. „Získaly na přehlednosti i poutavém vzhledu a jsou připravené na ještě bohatší multimediální náplň,“ dodal.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).