Hlavní navigace

Česká televize naváže na komedii Konec vodníků v Čechách, chystá Neviditelné

9. 7. 2014
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ FOTOGALERIE – Veřejnoprávní médium na podzim nabídne také pokračování cyklu Nevinné lži a seriálu Cirkus Bukowski, diváci se mohou těšit i na další čtyři díly Českého století.

Jednou z programových novinek České televize bude během letošního seriál Neviditelní. Veřejnoprávní médium ho představilo na včerejší tiskové konferenci v rámci karlovarského filmového festivalu. Na obrazovce ČT 1 by se měl objevit třináctidílný komediální seriál v pátek od 20:00, tedy v čase, do nichž Česká televize nasadila v minulosti své hlavní programové taháky – v poslední době například První republiku. Režisérem projektu je Radek Bajgar, který k němu také napsal scénář. Z upoutávek je patrné, že v seriálu si zahraje například Jiří Bartoška, Jan Langmajer, Luděk Sobota, Ivana Chýlková nebo Simona Babčáková.

K TÉMATU: Kavčí hory si registrují název a logo Neviditelní pro televizní film o vodnících

Neviditelní se snaží stovky let o to, aby se o nich nevědělo a my je tady teď takhle proflákneme, uvedl na včerejší tiskové konferenci Radek Bajgar. O suchých už bylo seriálů dost, takže jsme si říkali, že by bylo dobré začít něco připravovat, dodal Bajgar. Jiří Langmajer si zahraje velice agresivního a ambiciózního vodníka. Já osobně zastupuji v parafrázi na Jak utopit doktora Mráčka Miloše Kopeckého. Budu takový ten šíbr a pan Langmajer mi jde trošku po krku, prozradil na včerejší tiskové konferenci Jiří Bartoška, který si tu zahraje právě hlavní roli. Záznam celé tiskové konference byl zveřejněn na webu ČT.

WT100

NEPŘEHLÉDNĚTE: Nevinné lži budou pokračovat, ČT natočí další řadu. Chystá i nové díly Českého žurnálu

Program České televize se skládá s kombinace různých typů pořadů, které mají svojí logiku a nacházejí si svého diváka. Je evidentní, že velkou váhu klademe na dramatickou tvorbu a seriálovou tvorbu. Daří se nám přinášet úplně nové typy seriálů, ať už to byly na jaře velmi úspěšné a velmi oblíbené Případy 1. oddělení, kde se nám podařilo přivést na obrazovku uvést moderní, ale zároveň klasickou detektivku. Vedle toho přinášíme i určité pokusy, u kterých nevíme dopředu, jestli se povedou. To byl případ Čtvrté hvězdy, kde jsme vsadili na jména tvůrců, uvedl v pondělí na karlovarském festivalu generální ředitel ČT Petr Dvořák.

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).