Hlavní navigace

Česká televize podpoří bezdomovce, nechá je uvádět počasí ve víkendovém Studiu 6

22. 11. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ PREZENTACE – „Projekt by měl být pro lidi bez domova hlavně motivační, ale také jim přinese konkrétní pracovní zkušenosti,“ uvedla manažerka projektu Michaela Fričová.

Originálním způsobem se rozhodla Česká televize upozornit na problémy lidí bez domova. Od zítřka se s nimi budou moci setkávat diváci při předpovědích počasí ve víkendovém Studiu 6. Veřejnoprávní médium se tak připojí ke kampani Days of Hope, která proběhla i v dalších evropských zemích, například Německu, Švýcarsku, Nizozemsku či Rusku, a která je motivována snahou prolamovat stereotypní vnímání lidí vyčleněných ze společnosti a upozorňovat na stále vzrůstající problém bezdomovectví a sociální ohrožení.

K TÉMATU: ČT hledá nového mluvčího, Michaela Fričová se bude v televizi věnovat charitě

Věřím, že tento originální projekt, který svou myšlenkou zcela souzní s posláním televize veřejné služby, zaujme širokou veřejnost, přispěje k celospolečenské debatě o problému sociálního vyloučení a v neposlední řadě podpoří ty, kteří stojí o svou druhou šanci. Rádi bychom v podobných charitativních projektech pokračovali i do budoucna, uvedl při této příležitosti generální ředitel České televize Petr Dvořák. Během následujících čtyř sobot a nedělí v nich budou klasické předpovědi doplňovat i o vlastní postřehy viděné z perspektivy člověka, který žije nebo žil na ulici.

Z ARCHIVU: TV Pohoda přinese první českou reality show ze života bezdomovců. Už tento pátek

BRAND24

Projekt by měl být pro lidi bez domova hlavně motivační, ale také jim přinese konkrétní pracovní zkušenosti a příležitost ukázat, že o šanci na uplatnění skutečně stojí. Jedním z cílů je totiž bořit u veřejnosti obavy, že případná pomoc těmto lidem nebude plně využita a že lidé bez domova nemají sami snahu dostat se zpět do normálního života, konstatovala manažerka charitativních aktivit České televize a její někdejší mluvčí Michaela Fričová. Veřejnoprávní médium se podle ní bude snažit bezdomovcům pomáhat i nadále a zmapuje tuto problematiku i v dalších zpravodajských a publicistických pořadech.

Příběhy některých z účastníků nového projektu České televize by Lukáš Lucky Polák

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).