Hlavní navigace

Česká televize uvádí nový literární magazín. Bude se jmenovat… ASAP

29. 3. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: ČT
Kristýna Večeřová, Bohdan Bláhovec a Jiří Podzimek budou provázet literárním týdeníkem, který na ČT art odstartuje zítra večer.

Jeho páteří budou rozhovory o knihách s nejrůznějšími hosty z prostředí spřízněných se světem literatury a také prý osobitě pojaté reportáže. Podle vedoucího projektu, Jiřího Podzimka, magazín hledá čtenáře, které přitahují knihy, jež se musí obejít bez reklamy.

S Jiřím Podzimkem se v moderátorské dvojici budou střídat laureátka ceny Maxe Broda Kristýna Večeřová a dokumentarista, držitel několika režijních ocenění, Bohdan Bláhovec.

ČTĚTE TAKÉ: Zemřel filmový režisér Jan Němec

Kanálu ČT art roste sledovanost i spokojenost

Kristýna Večeřová, Jiří Podzimek a Bohdan Bláhovec.
Autor: ČT

Kristýna Večeřová, Jiří Podzimek a Bohdan Bláhovec.

Naší ambicí je nabídnout divákům ČT art pořad, který komplexně obsáhne svět kvalitní literatury napříč všemi žánry, svede dohromady odborné hosty a každý týden poskytne cenné knižní tipy a aktuální informace. To vše pod taktovkou erudovaných moderátorů, kteří se sami v literárním prostředí pohybují, říká výkonný ředitel ČT art Tomáš Motl. A jeden z moderátorů, Bohdan Bláhovec, k tomu dodává: Snažíme se i o to, aby ASAP nebyl pouze revue pro pár zasvěcenců, ale aby svou formou dokázal zatraktivnit nezlomné hodnoty světa literatury, které tak často na obrazovce nedostávají prostor.

BRAND24

První díl, který se objeví ve středu 30. března ve 22:50 hod., tedy už zítra, je zaměřen na dějiny literárního žánru, který bývá řazen do kategorie tzv. pokleslé četby, hororu. O tématech jako „Stojí za to horory číst?“, „Najdou se v záplavě braku perly?“ či „Kde se vzaly vyceněné zuby a tichá hrůza?“ budou moderátoři pořadu hovořit s Martinem Jirouškem, Františkem Štormem a Jurajem Herzem.

A vysvětlení názvu pořadu? Cituji z tiskové zprávy: „Název magazínu odkazuje k anglické zkratce As Soon As Possible – co možná nejdříve. Cílem tvůrců totiž je, aby diváci sáhli po diskutovaných knihách co nejdříve po odvysílání pořadu.“

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).