Hlavní navigace

Česká televize už podruhé prodloužila Události, nyní končí až v 19:35

6. 12. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
6. 12. 2011

Pětatřicet minut už má hlavní zpravodajská relace České televize Události. Ještě před několika dny přitom končila v 19:33 a oproti situaci před zrušením reklamy na prvním programu ČT byla delší jen o tři minuty. Nyní je její stopáž o pět minut delší než na začátku října. Že nejde o nahodilou změnu, serveru DigiZone.cz potvrdil mluvčí ČT Ladislav Šticha. Samozřejmě je to záměr vedení redakce, uvedl.

K TÉMATU: ČT prodloužila stopáž Událostí. O tři minuty kvůli ukončené reklamě

Vedení ČT 24 se rozhodlo posílit tu čistě zpravodajskou část celé relace, do které bereme i Branky, body, vteřiny a Počasí. Žádné záhady, dodal mluvčí ČT. Hlavní zpravodajská relace ČT tak „přetahuje“ posledními pěti minutami do Televizních novin na Nově. Změnami prochází i samotný obsah Událostí, pořad je víc kontaktní a nabízí divákům zajímavé spotřebitelské informace. Například při vylosování skupin fotbalového Eura nabídly Události přehled cen jízdného a způsobu dopravy do polské Wroclavi, kde bude hrát česká reprezentace.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Hospodářské noviny: Klepetko, Maršál a další mají v Událostech skončit

Od Nového roku chce ČT svoji zpravodajskou hodinu začínat již v 18:55 jako konkurenční Prima. Pět minut před sedmou nabídne Počasí z domova, na které od 19:00 navážou Události. Pět minut před osmou večer pak ČT nabídne Počasí ve světě. Největší změnu ovšem čekají Události příští rok v březnu, kdy chce televize změnit jejich moderátory i strukturu pořadu či celé hodiny mezi sedmou a osmou večer. Události by navíc měly zůstat jen na programu ČT 1.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).