Hlavní navigace

Česká televize začne vysílat Californication s Davidem Duchovnym

18. 2. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
18. 2. 2010

Úspěšný a populární seriál Californication z produkce filmového kanálu HBO začne vysílat od 26. února Česká televize na svém prvním programu. Zařazen bude vždy v pátek od 22.15. Jeho hlavní postavou je spisovatel Hank Moody, kterého hraje představitel agenta Foxe Muldera ze seriálu Akta X David Duchovny. Seriálu není cizí ostrý humor protkaný sexem a nevhodnými výrazy.

Jednou z jeho „žen“ se stane např. teprve šestnáctiletá Mia, o které však Hank netuší, že ještě nenabyla zletilosti. Ohlasy na toto dílo byly většinou pozitivní, i když někteří recenzenti vyjadřovali svoji nelibost nad podáním sexuality a partnerských vztahů vůbec. Na kanálech HBO a Showtime už má za sebou seriál úspěšně tři řady a připravuje se už jeho čtvrtá. Název Californication je složeninou dvou slov – anglického názvu státu Kalifornie a podstatného jména fornication (dobrovolný pohlavní styk neženatého muže s neprovdanou ženou).

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).