Hlavní navigace

Česká televize zahájila regionální odpojování na satelitu Astra

17. 12. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
17. 12. 2010

Televizní diváci po celé republice mohou bez ohledu na to, v jaké se nacházejí oblasti, sledovat od včerejšího dne regionální vysílání České televize ze satelitu. Jedná se však pouze o družici Astra 3B (tedy služby CS Link, Skylink a T-Mobile televize). Doposud měli možnost zájemci sledovat v době od osmnácté hodiny přibližně do půl sedmé na pozicích ČT 1, ČT 1 SM a ČT 1 JM pouze relaci Události v regionech pro Čechy.

ČTĚTE TAKÉ: Novinky ČT 24 od ledna: Highlight, Turbulence, Hranice dokořán a další

S testovacím vysíláním jsme přešli včera skutečně do další fáze, kdy už pouštíme na jednotlivé pozice mutace ČT 1 pro Čechy, Moravu a Slezsko, potvrdil informaci, na níž upozornil jeden ze čtenářů DigiZone.cz, technický ředitel České televize Rudolf Pop. Ty se budou na této pozici vysílat do neděle 2. ledna a od pondělí 3. ledna pak přejde distribuce na kanál ČT 24. Česká televize pak dá regionálnímu vysílání ještě větší prostor, než tomu bylo doposud.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).