Hlavní navigace

České Radiokomunikace odstavily vysílač Svatobor, na Sušicku nepůjde televize

13. 10. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Údržbová přestávka, kterou operátor bude provádět až do 15 hodin, se týká i rozhlasového vysílání. Posluchači si nebudou několik hodin moci naladit ČRo Radiožurnál.

Bez televizního signálu jsou od dnešní šesté hodiny ráno diváci na západě Čech, kteří přijímají televizi z vysílače Svatobor. České Radiokomunikace na dnešek naplánovaly pravidelnou údržbovou přestávku vysílání. Až do 15.00 hod. nepůjde veřejnoprávní multiplex 1 České televize na kanále 49, multiplex 2 s programy televizí Nova, Prima a Barrandov na kanále 48 a multiplex 3 s televizemi Déčko, Prima love, Prima Zoom, Óčko, Óčko Gold, Šlágr TV, Kino Barrandov a Barrandov Plus na kanále 52.

Tipy C

Z ARCHIVU: UPC překlopilo v Sušici analogový kabel na digitál, nabídne tu až 150 programů

Na vysílači Svatobor dojde i k přerušení rozhlasového vysílání, a to v době od 9.00 do 15.00 hodin. Tato skutečnost se ovšem tentokrát dotkne pouze stanice ČRo Radiožurnál na frekvenci 90,6 MHz. Beze změny budou pokračovat v distribuci signálu Hitrádio FM Plus na kmitočtu 88,1 MHz i Frekvence 1 na 93,8 MHz. Výluka se nedotkne ani dalších západočeských vysílačů Plzeň-Krašov a Domažlice – Vraní vrch, které tvoří se Svatoborem televizní jednofrekvenční sítě (SFN). Odstávka se také netýká konkurenčních sítí zachytitelných v regionu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).