Hlavní navigace

České Radiokomunikace představují WiMax služby

19. 1. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

České Radiokomunikace dnes oficiálně oznámily rozšíření své nabídky o poskytování vysokorychlostního připojení k Internetu na bázi bezdrátové technologie WiMax v licencovaném pásmu 3,5 GHz. Nová služba jménem Business WiMAX je určena především menším a středním společnostem. Domácnosti a drobní živnostníci mohou využít Premium WiMAX. Vývoj technologie WiMax sledujeme již několik let, nyní však vidíme na českém trhu velký potenciál pro její uvedení do komerčního prodeje. Nová, výkonná síť nám…

České Radiokomunikace dnes oficiálně oznámily rozšíření své nabídky o poskytování vysokorychlostního připojení k Internetu na bázi bezdrátové technologie WiMax v licencovaném pásmu 3,5 GHz. Nová služba jménem Business WiMAX je určena především menším a středním společnostem. Domácnosti a drobní živnostníci mohou využít Premium WiMAX. Vývoj technologie WiMax sledujeme již několik let, nyní však vidíme na českém trhu velký potenciál pro její uvedení do komerčního prodeje. Nová, výkonná síť nám umožní zákazníkům nabídnout moderní služby za zajímavé ceny, říká Marcel Procházka, manažer Útvaru rozvoje služeb a podnikání z Českých radiokomunikací.

Momentálně České Radiokomunikace poskytují WiMax jen v Praze, kterou pokrývají čtyři základové stanice a to na žižkovském televizním vysílači, na telekomunikační věži na Strahově a také na Proseku a Chodově. Koncové zařízení u klienta je voleno podle konkrétních příjmových podmínek u typu služby: může se jednat o venkovní nebo vnitřní terminálovou stanici. Zmíněné čtyři vysílače mají pokrýt podstatnou část Prahy a přilehlé okolí. K tématu připravujeme podrobnější článek. (Tisková zpráva)

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).