Hlavní navigace

Českem se šíří SMS hoax, Vodafone zvažuje žalobu

15. 2. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Po mobilních telefonech se šíří SMS hoax, který při přeposlání dalším deseti lidem slibuje navýšení kreditu předplacené karty o 500 korun. Text zprávy zní následovně: Oskar. V ramci pripravy sjednoceni site s Evropskou unii, pomozte prosim s timto projektem. Poslete tuto zpravu VSEM vasim znamym,kteri jsou klienty nasi mobilni site Oskar. Tato zprava je preposilana ZDARMA a je hrazena operatorem. Potrebujeme zjistit kolik mame v nasi siti Oskar aktivnich klientu, kteri vyuzivaji nasich sluzeb…

Po mobilních telefonech se šíří SMS hoax, který při přeposlání dalším deseti lidem slibuje navýšení kreditu předplacené karty o 500 korun. Text zprávy zní následovně: Oskar. V ramci pripravy sjednoceni site s Evropskou unii, pomozte prosim s timto projektem. Poslete tuto zpravu VSEM vasim znamym,kteri jsou klienty nasi mobilni site Oskar. Tato zprava je preposilana ZDARMA a je hrazena operatorem. Potrebujeme zjistit kolik mame v nasi siti Oskar aktivnich klientu, kteri vyuzivaji nasich sluzeb,Pokud tuto zpravu zaslete nejmene 10Vasim znamym, obdrzite bonus 500kc.

Jedná se přitom o obdobu staršího řetězového psaníčka ještě z doby, kdy místo dnešního Vodafone působil na českém mobilním trhu Oskar. Že jde o nesmysl potvrzuje i Vodafone (někdejší Oskar) s tím, že zvažuje žalobu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).