Hlavní navigace

Česko bude mít také vlastní obdobu WikiLeaks

8. 12. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Americkým úřadům, politikům a diplomatům šlape na paty WikiLeaks, v Rusku vznikl podobně zaměřený projekt RosPil a v českém internetovém rybníčku se chystá PirateLeaks. Informuje o tom nedávno spuštěný server Česká pozice. PirateLeaks se chystá vdechnout život Česká pirátská strana během nejbližších dní.

Americkým úřadům, politikům a diplomatům šlape na paty WikiLeaks, v Rusku vznikl podobně zaměřený projekt RosPil a v českém internetovém rybníčku se chystá PirateLeaks. Informuje o tom nedávno spuštěný server Česká pozice. PirateLeaks se chystá vdechnout život Česká pirátská strana během nejbližších dní.

cif 24 - early cena - média

Chceme, aby se k veřejnosti dostaly informace, které se k ní dostat mají. Sepsali jsme podmínky služby. Hlavním bodem je, že budeme přijímat utajené a cenzurované materiály, jež mají politický, etický, diplomatický nebo historický význam a nebyly dosud zveřejněny, uvedl Jakub Michálek, člen předsednictva Pirate Parties International, v rozhovoru pro Českou pozici.

Jakub Michálek zatím s nadsázkou říká, že před případnou perzekucí nemá vytipovaný zahraniční úkryt. Máme ale oproti WikiLeaks obrovskou výhodu, že jsme politická strana. Jakýkoliv útok na nás povede k tomu, že nás to zviditelní, a vzhledem k tomu, že náš zájem je oprávněný, získáme jedině podporu. S tím musí ten, kdo se nás pokusí zlikvidovat, počítat.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).