Hlavní navigace

Český rozhlas nabízí své zpravodajství nově i na mobilním telefonu iPhone

3. 3. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
3. 3. 2011

Posluchači Českého rozhlasu a zároveň majitelé chytrého mobilního telefonu iPhone si nyní mohou přečíst jeho aktuální zpravodajství právě prostřednictvím tohoto komunikačního prostředku. ČRo se tak stává po České televizi stává dalším veřejnoprávním médiem, které bude dodávat informace upravené speciálně pro iPhony. Konkrétně jde o portál zpravy.rozhlas­.cz.

ČTĚTE TAKÉ: Český rozhlas vylepšil svou aplikaci pro chytré telefony s Androidem

Dáváme uživatelům příležitost navolit si v aplikaci oblasti, které preferují, bez toho, aby se zbavili možnosti kdykoli se podívat i do rubrik, které je primárně nezajímají, uvedla při příležitosti uvedení aplikace vedoucí internetového zpravodajství Českého rozhlasu Kateřina Křenová. Součástí většiny článků jsou i informace ve zvukové podobě – reportáže přímo z místa či celé rozhovory, na jejichž základě zprávy vznikají.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Všechny stanice Českého rozhlasu již lze naladit na iPhone i přes Android

BRAND24

Každá rubrika v aplikaci nabízí až 30 zpráv. Přímo v aplikaci se nabízí vyhledávání. Související články se otvírají v integrovaném webovém prohlížeči, z nějž se dá jedním dotykem vrátit zpět do aplikace, doplnil ředitel Odboru komunikace a vnějších vztahů ČRo René Zavoral. Zájemci mohou vybírat ze zpráv z domova, ze světa, z ekonomiky, sportu, kultury či vědy. Aplikaci je možné stáhnout v internetovém obchodě iTunes po kliknutí na tento odkaz.

Ukázka portálu zpravy.rozhlas.cz uzpůsobeného na velikost displeje mobilního telefonu iPhone. (Zdroj: Český rozhlas)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).