Hlavní navigace

Český rozhlas si registruje Rádio Plus. Název budoucí stanice mluveného slova?

31. 8. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Dvě ochranné známky Český rozhlas Plus a Rádio Plus evokují název připravované celoplošné stanice mluveného slova, která měla využívat frekvence BBC

Dvě nové ochranné známky – Český rozhlas Plus a Rádio Plus – si nechal začátkem tohoto týdne u Úřadu průmyslového vlastnictví registrovat Český rozhlas. Po dětském Rádiu Junior, jehož známku si nechal u patentového úřadu zapsat 10. srpna a které zahájí vysílání už příští pondělí 3. září, jde o dvě nejnovější známky registrované tímto veřejnoprávním médiem. Mohlo by jít o první varianty názvu připravované stanice mluveného slova, která má zahájit vysílání na začátku příštího roku.

K TÉMATU:Rádio Česko a ČRo Leonardo letos zaniknou, nahradí je stanice mluveného slova

Stanice mluveného slova má integrovat nynější zpravodajské Rádio Česko, vědecko-populární Český rozhlas Leonardo a publicistickou stanici Český rozhlas 6, které jako samostatné okruhy zaniknou. Původně měl nový program vysílat na frekvencích české BBC, to však nepovolila Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). Český rozhlas proto zvolí provizorní řešení a stanici mluveného slova dočasně umístí na střední vlny, kde bude vysílat méně hodin denně než plánoval s BBC.

MMF24

ČTĚTE TAKÉ: Stanice mluveného slova ČRo na střední vlně? Mrtvý projekt, míní Miroslav Bobek

Zda jsou Český rozhlas Plus a Rádio Plus opravdu varianty pro název nové stanice mluveného slova, však není jisté. Tiskové oddělení Českého rozhlasu na oficiální dotaz serveru DigiZone.cz od včerejšího odpoledne nereagovalo.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).