Hlavní navigace

Český Telecom koupí Telefónica za 82,6 miliard korun

31. 3. 2005
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Nabídky na koupi Českého Telecomu předčily všechna očekávání. Otevřeny byly nakonec tři obálky, od španělské společnosti Telefónica, švýcarské Swisscom a belgické Belgacom. Rozbalena nebyla nabídka France Télécom, která nedodržela smluvené podmínky. Podle informací EURO OnLine za státní podíl v Českém Telecomu nejvíce nabídl právě španělský operátor. 82,6 miliardy korun, což je o deset miliard více, než odborníci předpokládali. Španělé si tak cení jednu akcii na 502 korun, včerejší hodnota se…

Nabídky na koupi Českého Telecomu předčily všechna očekávání. Otevřeny byly nakonec tři obálky, od španělské společnosti Telefónica, švýcarské Swisscom a belgické Belgacom. Rozbalena nebyla nabídka France Télécom, která nedodržela smluvené podmínky. Podle informací EURO OnLine za státní podíl v Českém Telecomu nejvíce nabídl právě španělský operátor. 82,6 miliardy korun, což je o deset miliard více, než odborníci předpokládali. Španělé si tak cení jednu akcii na 502 korun, včerejší hodnota se pohybovala na úrovni 400 korun.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor do května 2013 působil jako CEO srovnávače Heureka.cz, předtím pracoval v jablonecké společnosti Miton. Vystudoval Hospodářskou fakultu v Liberci a příležitostně píše svůj blog Oříšek.net.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).