Hlavní navigace

Český Xbox Live konečně podporuje Facebook a Twitter

27. 1. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Microsoft spustil podporu pro sociální sítě Facebook a Twitter českým uživatelům služby Xbox Live z herní konzole Xbox 360. Ta nemá vlastní webový prohlížeč, takže uživatelé jsou odkázáni jen na to, co jim naservíruje přímo Microsoft. Nyní jde tedy o Facebook a Twitter, ovšem jen pro ty uživatele, kteří si platí zlaté členství v síti Xbox Live.

Microsoft spustil podporu pro sociální sítě Facebook a Twitter českým uživatelům služby Xbox Live z herní konzole Xbox 360. Ta nemá vlastní webový prohlížeč, takže uživatelé jsou odkázáni jen na to, co jim naservíruje přímo Microsoft. Nyní jde tedy o Facebook a Twitter, ovšem jen pro ty uživatele, kteří si platí zlaté členství v síti Xbox Live.

Facebook pro Xbox Live nabízí řadu hlavních funkcí známých z webového prohlížeče. Mezi nimi nechybí výpis nejnovějších událostí přátel včetně možnosti psaní nových statusů nebo prohlížení a komentování fotek. Uživatelé si budou moci prohlédnout na velké obrazovce v obývacím pokoji také všechny fotogalerie svých přátel ve vestavěném prohlížeči konzole Xbox 360, uvádí Microsoft.

cif 24 - early cena - média

Twitter pro Xbox 360 podporuje posílání nových zpráv, přehlednou časovou osu s výpisem nejnovějších zpráv, možnost zasílání přímých osobních zpráv, přístup k seznamům uživatelů či přístup k oblíbeným zprávám. Pro upřesnění dodejme, že vše toto není v rámci Xbox Live novinkou, ale teprve nyní se předmětné funkcionality dočkali uživatelé s českým účtem Xbox Live, jejichž historie se začala psát teprve loni. 

Zdroj: tisková zpráva

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).