Hlavní navigace

Chomutovsko bude v noci bez televizního signálu, odmlčí se vysílač Jedlová hora

27. 11. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Pravidelnou údržbu vysílače naplánovaly České Radiokomunikace na dobu od půlnoci do šesté hodiny ranní, kdy z Jedlové hory nepůjdou televizní multiplexy 1 a 2

Noční výluka televizního vysílání postihne ode dnešní půlnoci ty diváky na Chomutovsku, kteří přijímají signál z vysílače Jedlová hora. České Radiokomunikace naplánovaly až do šesté hodiny ranní pravidelnou údržbovou přestávku, která je od jedné hodiny ráno na půl hodiny dotkne i stanic Českého rozhlasu na VKV. Od půlnoci do šesté ráno tak nepůjde veřejnoprávní multiplex 1 České televize na kanálu 33 a multiplex 2 s programy televizí Nova, Prima a Barrandov na kanálu 58.

Ústeckého vysílače Buková hora, s nímž Jedlová hora vysílá v jednofrekvenční síti, se výluka nedotkne a diváci v jeho dosahu mohou televizní programy z obou digitálních sítí přijímat nadále. Přerušení rozhlasového vysílání z Jedlové hory se od jedné hodiny po půl noci do půl druhé dotkne Českého rozhlasu 1 – Radiožurnálu na frekvenci 98,9 MHz, Českého rozhlasu 2 – Prahy na frekvenci 94,2 MHz, Českého rozhlasu 3 – Vltavy na frekvenci 96,3 MHz a Českého rozhlasu Sever na frekvenci 103,1 MHz.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).