Hlavní navigace

Chrome OS má na podzim oslovit milion lidí za jediný den

3. 6. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Zvěsti, podle kterých měla být na veletrhu Computex k vidění první zařízení s Chrome OS, se nepotvrdily. V poslední době se o Chrome OS zase až tolik nemluví a nepíše, trochu jej zastínily třeba změny na poli mobilních systémů nebo nástup a vcelku pozitivní přijetí Windows 7. Google ale hodlá s Chrome OS vyrukovat ještě letos a chce jím seriózně konkurovat právě systému Microsoftu. Sundar Pichai, což je viceprezident Googlu pro produktový managment, na veletrhu Computex včera upřesnil, že…

Zvěsti, podle kterých měla být na veletrhu Computex k vidění první zařízení s Chrome OS, se nepotvrdily. V poslední době se o Chrome OS zase až tolik nemluví a nepíše, trochu jej zastínily třeba změny na poli mobilních systémů nebo nástup a vcelku pozitivní přijetí Windows 7. Google ale hodlá s Chrome OS vyrukovat ještě letos a chce jím seriózně konkurovat právě systému Microsoftu. Sundar Pichai, což je viceprezident Googlu pro produktový managment, na veletrhu Computex včera upřesnil, že Chrome OS by mohl přijít na scénu letos na podzim.

Jelikož jej bude možné zdarma stáhnout z Internetu, tak Sundar Pichai očekává, že už během prvního dne Chrome OS osloví milion lidí po celém světě. To není přehnané očekávání – zvědavost bude určitě velká, ostatně jako v případě každého produktu od Googlu a podobně velkých technologických firem. Otázkou je, kolik Chrome OS nasbírá reálných uživatelů. To ale bude záležet i na zařízeních, která na operační systém od Googlu založený na Linuxu vsadí. (Yahoo News)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).