Hlavní navigace

Chyba na Facebooku: naplánované příspěvky vypadají jako publikované

Autor: Isifa
David Slížek

Tahle chyba na Facebooku dnes některým uživatelům a správcům facebookových prezentací připravila i vcelku infarktové momenty.

Pokud používáte funkci Facebooku, která umožňuje naplánovat publikování příspěvku na stránce do budoucnosti, mohli jste se dnes dočkat nepříjemného překvapení: příspěvek a časem publikace třeba až za několik hodin vypadá, jako by se publikoval okamžitě.

Ve skutečnosti se ale příspěvek jeví jako zveřejněný pouze jeho autorovi a skutečně se publikuje až v nastaveném termínu. Ověřit si to můžete například tak, že se na stránku podíváte z jiného účtu, nebo bez přihlášení k Facebooku.

Chybu na sociálních sítích potvrdila řada uživatelů v České republice i v zahraničí, kolika lidí se přesně týká se ale dá jen těžko odhadnout.

Funkci pro plánování příspěvků většinou využívají správci firemních prezentací. Umožňuje jim rozložit posty na delší časové období. Zároveň nemusí při zveřejnění příspěvku být k Facebooku připojeni.

Našli jste v článku chybu?