Hlavní navigace

Chystaný kanál ARD a ZDF pro mladé publikum má odstartovat v roce 2016

22. 4. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

V souvislosti se startem chystaného kanálu pro mladé publikum se už dříve hovořilo o utlumení stanic EinsPlus a ZDFkultur. Ukončení jejich vysílání ale prozatím není jisté.

V polovině příštího roku by měla začít vysílá nová stanice, která bude společným projektem německých veřejnoprávních televizí ARD a ZDF, jež zacílí na mladší publikum ve věku od 14 do 29 let a bude jakýmsi mostem mezi kanály cílícími na nejmladší publikum (sem patří KiKA) a programy typu ZDF_neo. Zástupci vedení ARD se na tomto kroku shodli na dnešním setkání v Kolíně nad Rýnem. Důležitým bodem jednání byla také podoba tohoto kanálu (jeho koncepce). Jméno nového programu prozatím oznámeno nebylo. Velkým překvapením byl již v říjnu loňského roku oznámený způsob distribuce. Ten se spolehne výhradně na on-line média.

BRAND24

K TÉMATU: Chystaný kanál ARD a ZDF pro mladé diváky přinesl velké překvapení

V souvislosti se startem chystaného kanálu pro mladé publikum se už dříve hovořilo o utlumení stanic EinsPlus a ZDFkultur, a dokonce jejich případném možném konci. V aktuálním stanovisku hovoří ARD o upravené podobě těchto stanic, které mají přispět k možnosti financovat nový program. Otázka utlumení distribuce obou kanálů je pochopitelně pro německé veřejnoprávní televize citlivou záležitosti. Na fungování nového programu se mají výrazně podílet i samotní diváci a sama ARD si slibuje, že by pro ni komunikace s publikem mohla být výrazným impulsem pro vznik nových programových formátů.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).