Hlavní navigace

Chytré hodinky od Applu v sobě mají mít až deset senzorů

20. 6. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Ač byly spekulace o chytrém náramku nebo hodinkách od Applu na začátku fenoménu wearables, firma zatím žádnou vlastní pecku na trh nepřinesla. Změnit by to mohl podzim.

Spekulace zesilují a vypadá to, že podzimní várka novinek od Applu bude obsahovat i chytré hodinky. Podle Wall Street Journal dokonce firma zvažuje rovnou několik verzí, odstupňovaných podle velikosti displeje. Zároveň deník za Apple slibuje až deset senzorů, které by kromě polohy měly měřit i třeba srdeční tep nebo aktuální nadmořskou výšku. 

Právě množství měřených veličin může být ve finále konkurenční výhodou proti Samsungu, LG nebo Googlu. Ty své hodinky buď už prodávají nebo v nejbližší době prodávat začnou. Zatím hodinky, které jsou na trhu dostupné, umí měřit minimálně tělesnou teplotu, polohu a dokáží zpracovat hlasové povely.

ebf - partner 1

Šéf Applu již slíbil, že ještě letos firma pronikne do nového byznysu. Byla k tomu donucena, aby dokázala, že je schopna navázat na řadu úspěšných produktů z éry Steva Jobse. 

Právě wearables a měřáky čehokoliv jsou letošním trendem číslo jedna. Podle analytiků z IDC by se měly jejich prodeje z letošních 19 milionů do čtyř let víc než zpětinásobit. I proto zdroje WSJ tvrdí, že dodavatelé Applu počítají s odbytem ve výši deseti až patnácti milionů kusů do konce letošního roku. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).