Hlavní navigace

Chytrý přepínač pro malé organizace

14. 11. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Netgear
Novinka určená zejména pro menší organizace a další sítě čítající méně než 500 uživatelů kombinuje cenovou dostupnost s vyspělými funkcemi.

Chytrý gigabitový přepínač Netgear ProSafe GS516TP přijde na 9.490 Kč a vyniká například i flexibilními napájecími možnostmi. Jako jeden z prvních ve své třídě podporuje kromě napájení přes ethernet (PoE) také tzv. PoE Powered Devices (PD). To znamená, že může přijímat energii z jakýchkoli po ethernetové síti napájených zařízení a současně dodávat energii do jiných takto napojených zařízení. V praxi jde například o přístupové body Wi-Fi, IP telefony či dohledové IP kamery. 

Kombinace PoE a PD tak umožňuje volnost při návrzích síťové infrastruktury a nezávislost na elektrických zásuvkách. Za atraktivní cenu tak můžete získat komplexní sbírku pokročilých funkcí a možnost vysoce flexibilního použití.

Mezi klíčové funkce patří 16 gigabitových rozhraní s osmi typu PoE a dvěma PD. Při napájení oběma způsoby současně tak zajistíte redundantní energii vyžadovanou pro klíčové aplikace a zařízení. 

KL24

Při napájení z tradičního AC adaptéru můžete pro PoE využít až 76 W, při napájení prostřednictvím PoE až 22 W. Nechybí komplexní funkční výbava typu VLAN, či QoS, pokročilé síťové funkce jako statické routování, IPv4/IPv6, IGMP a MDP snooping, Auto Voice/Video VLAN, ochrana portů, Dual firmware Image atd.

Díky flexibilitě je Netgear ProSafe GS516TP vhodný jak například pro zasedací místnosti, tak pro otevřené prostory, v nichž by byla viditelná elektroinstalace nevzhledná nebo nepraktická. Vztahuje se také na něj, stejně jako ostatní přepínače z řady ProSafe, doživotní záruka na hardware.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).