Hlavní navigace

Chytrý válec Angee jde na Kickstarter. Chce čtvrt milionu dolarů

15. 9. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Válec, který zabezpečí domácnost, vzniká už rok a půl v nenápadném startupu kolem vývojářského studia Cleevio.

Angee pohlídá byt. A nepotřebuje žádné dráty. Na vývoji zabezpečovacího systému, na kterém pracovala firma Day One, se podílí i pražské Cleevio, jehož majitelé do projektu nalili i vlastní peníze. 

K válcové základnové stanici se bezdrátově připojují jednotlivé senzory, které uživatelé mohou rozmístit po celém bytě dle svého uvážení. Zároveň se integrovaná kamera dokáže potichu otáčet o 360 stupňů a posílat fotografie nebo streamovat video rovnou do mobilu majitele bytu.  

crowdfundingové kampaně by firma ráda získala čtvrt milionu dolarů. Rádi bychom cílovou částku překročili s tím, že první kousky by se mohly na trh dostat v říjnu příštího roku, říká Lukáš Stibor z Cleevia. Cena za základní balení by se měla na trhu pohybovat kolem 399 dolarů, na Kickstarteru bude cena nastavena na 279 dolarů.

Nejde ale jen o zabezpečení domácnosti. Už teď je válec jménem Angee vybavený gyroskopem, akcelerometrem, ale rozezná i hlasy. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).