Hlavní navigace

Co bude s programovou pozicí Pětky v multiplexu 3? Operátor to tají

13. 2. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Společnost Czech Digital Group se odvolává na probíhající obchodní jednání se svým zákazníkem. Programovou pozici nechává zapojenou na satelitu také operátor Skylink.

V pondělí 4. února ukončila z finančních důvodů vysílání celoplošná televize Pětka, která vydržela v éteru pouze několik měsíců, a někteří operátoři už vyřadili její programovou pozici ze svých nabídek. Neplatí to ale pro společnost Czech Digital Group (CDG), která je ovládána Českými Radiokomunikacemi. V multiplexu 3 je její pozice stále zapojena. Toto „vysílání“ sice neobsahuje žádný obraz, ale přesto zde proudí minimální datový tok (konkrétně ten určený audiu).

K TÉMATU: Operátoři informují zákazníky o ukončení vysílání Pětky, multiplex 3 zatím vyčkává

Operátor odmítá sdělit, co se s programovou pozicí po televizi Pětka bude díl dál. Vzhledem k probíhajícím obchodním jednáním s naším zákazníkem nemůžeme další postup v této chvíli komentovat, uvedl ve stručném prohlášení pro DigiZone.cz tiskový mluvčí CDG Kamil Chalupa. Ten tak reagoval na otázku, proč ještě nebyla programová pozice po Pětce odpojena, když v minulosti společnost hbitě reagovala na ukončení vysílání některých kanálů. Z nedávné doby šlo například o libereckou stanici Genus Plus.

KL24

NEPŘEHLÉDNĚTE: Pětka přerušila vysílání, její dosavadní vedení dostalo výpověď

Programovou pozici po Pětce nechává zapojenou v rámci své programové nabídky i satelitní operátor Skylink. Zde byl program šířen v režimu free-to-air. K plánovanému zakódování signálu nikdy nedošlo, ač bylo později plánováno. Důvody pro neodpojení jsou zde ale podle Jaromíra Glisníka, člena představenstva M7 Group, která je provozovatelem služby, prosté. Programovou pozici můžeme do budoucna využít pro rozšíření programové nabídky s tím, že diváci nebudou muset nový kanál ladit, uvedl Glisník a dodal: S tím, že by došlo k obnovení vysílání televize Pětka, už nepočítáme.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).