Hlavní navigace

Co nového kolem WikiLeaks: Bank of America se připravuje

27. 12. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Ani mezi svátky kauza kolem WikiLeaks nepovolila. Spíše drobností je zpráva, že oficiální tvář Wikileaks Julian Assange hodlá svoji obhajobu financovat z milionu liber, které má dostat za autobiografii, která by měla vyjít v USA a v Británii. Zdroj: The Guardian. O to zajímavější zprávu vydal web Domain Name Wire, který zjistil, že Bank of America hromadně nakupuje domény se jmény svých šéfů a ve spojení se slovy jako sucks nebo blows. Například pro výkonného ředitele banky Briana Moynihana…

Ani mezi svátky kauza kolem WikiLeaks nepovolila. Spíše drobností je zpráva, že oficiální tvář Wikileaks Julian Assange hodlá svoji obhajobu financovat z milionu liber, které má dostat za autobiografii, která by měla vyjít v USA a v Británii. Zdroj: The Guardian.

O to zajímavější zprávu vydal web Domain Name Wire, který zjistil, že Bank of America hromadně nakupuje domény se jmény svých šéfů a ve spojení se slovy jako sucks nebo blows. Například pro výkonného ředitele banky Briana Moynihana jsou již zakoupeny domény jako BrianMoynihan­Blows.com, BrianMoynihan­Sucks.com nebo BrianTMoynihan­Blows.com. Banka se zřejmě připravuje na uniklé zprávy z Wikileaks, které mají být publikovány v nejbližší době. V celkovém množství jde o stovky domén, DNW ovšem pochybuje, že to bude fungovat, protože volných domén například v prostoru TLD .info je hromada.

Francouzský deník Le Monde jmenoval Juliana Assange Mužem roku 2010 a přiřknul mu tak titul, který v jiné podobné anketě amerických The Times Assangemu unikl ve prospěch šéfa Facebooku. 

BRAND24

Apple vyhodil placenou (1,99 USD) aplikaci Wikileaks (neoficiální) z App Store pro platformu iOS. Za pár dní svého života aplikace vynesla necelých 6000 dolarů. Apple vydal prohlášení pro NYT, v němž uvádí, že aplikace musí splňovat všechny právní podmínky ve všech státech, pro jejichž App store byla uvolněna, o čemž se domnívá, že se tak nestalo. 

A na závěr zajímavý komentář z České pozice, který stojí za pozornost: Z WikiLeaks se stal světový cenzor s podtitulem Zveřejnění tajných amerických depeší vnáší do světa nedůvěru a strach, které jsou znakem totalitních režimů.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl v letech 2008 – 2012 šéfredaktorem serveru Lupa.cz. Stál u zrodu řady projektů. Je spoluzakladatelem Energomonitoru, v CZ.NIC vedl projekt Turris. Je předsedou místní organizace Pirátské strany v Brandýse – Staré Boleslav.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).