Hlavní navigace

Co vše může Apple získat z vašeho zamknutého iZařízení?

14. 5. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Apple zveřejnil přehled toho, co pro potřeby amerických bezpečnostních složek dokáže získat z vašeho zamknutého iZařízení. A je to zajímavý seznam.

Americké bezpečnostní složky mohou žádat o získání dat ze zamčeného zařízení, a byť se v našem českém případě jedná o vzdálené téma, je dobré vědět, jak bezpečný iPhone či iPad v tomto ohledu může být.

Podle čerstvě zveřejněného přehledu dokáže Apple ze zamčeného zařízení s pomocí vlastní interní pomůcky dostat textové zprávy, kontakty, fotografie, videa, historii volání a audio nahrávky. To vše samozřejmě na základě právně platné žádosti. 

Apple také upozorňuje, že získávání dat se týká pouze údajů z aplikací přímo od Applu. Navíc je dobré vědět, že pokud si vlastník data zašifroval pomocí kódu, nebude je možné získat.

Zajímavé může být, že mezi dostupnými daty není elektronická pošta a kalendář. K těm je ale zpravidla možné se dostat tak, že si je úřady vyžádají od Applu z iCloudu. 

Tam je ostatně přístupná také informace z My iPhone, kde budou uloženy některá z lokačních informací (dřívější praxe ukládání GPS informací přímo v telefonu je už prý minulostí). Z iCloudu jako takového je zpravidla navíc možné získat ještě i další informace – dokumenty, oblíbené, zálohy zařízení i fotografie.

ebf - partner 1

Mimo dat z telefonu je Apple schopný poskytnout také informace o zákazníkovi, případných kontaktech se zákaznickým centrem, data a informace z iTunes, transakční informace z App Store.

Zdroj: Legal Process Guidelines U.S. Law Enforcement

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).