Hlavní navigace

ČRa: S plzeňským Krkavcem zatím pro digitální televizi nepočítáme

24. 10. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
24. 10. 2008

Televizní diváci v Plzni se zřejmě nedočkají digitálního televizního vysílání z příměstského vysílače Krkavec, odkud často přijímají analogový televizní signál. Pro Plzeňsko má vysílat hlavní vysílač Krašov, multiplex 3 pak přímo pro město Plzeň využívá místní vysílač Košutka. Ten by případně mohl dokrýt Plzeň i u ostatních multiplexů, řekl serveru DigiZone.cz Jiří Vykydal, vedoucí útvaru rozvoje a investic Českých Radiokomunikací.

K TÉMATU: Podrobnosti o digitálním vysílání na Plzeňsku

UX DAy - tip 2

Uvidíme, jaká bude situace, až zapojíme vysílače základní sítě. Vyhodnotíme si to a kdyby to bylo nezbytné, budeme jednat s našimi zákazníky o tom, zda budou požadovat další dokrytí, či ne. Zatím ho ale nechtějí. Je otázka, zda bychom pro případné dokrytí nepoužili spíše vysílač na Košutce, řekl Vykydal. Multiplex 3 po zahájení vysílání na Krašově zhodnotí, zda se mu provoz Košutky vyplatí, či nikoli.

Pokud to po nás budou zákazníci chtít, digitální vysílání z Košutky zachováme, ujišťuje Tomáš Vlček, technický ředitel společnosti Czech Digital Group, která je operátorem multiplexu 3.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).