Hlavní navigace

Credo Ventures a spol. investují 3 miliony USD do univerzitního startupu z Brna

23. 4. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Svou troškou přispěli i zakladatelé AVG a Avastu. Codasip se zaměřuje na vývoj nástrojů pro procesory ASIP, které jsou mozky například chytrých televizí, mobilů nebo navigací.

Další brněnská firma s globálním potenciálem. Nové peníze by měly pomoci firmě v expanzi z moravské metropole do světa. Strategické a obchodní zkušenosti Credo Ventures jsou pro uskutečnění naší vize nesmírně důležité, tvrdí Karel Masařík, ředitel startupu Codasip.

Hlavním byznysem pro Codasip je internet věcí. Už dnes je k internetu připojeno 1,9 miliard zařízení a do roku 2018 by to měl být pětinásobek. Technologie procesorů ASIP, na které se Codasip specializuje, je právě pro připojená zařízení ideální – dokáže totiž přizpůsobit instrukční sadu procesoru potřebám konkrétní aplikace. To znamená nižší spotřebu a vyšší efektivitu. 

ebf - partner 1

Codasip mění způsob, jakým jsou dnes aplikačně specifické procesy navrhovány. Těší nás, že můžeme této společnosti pomoci expandovat na nové trhy, říká Vladislav Jež z Credo Ventures. Firma už loni vydala druhou verzi svého ASIP návrhového prostředí a rozšířila záběr o Spojené státy a Evropu. Letos se chtějí zaměřit i na další regiony.

Tým kolem Ondřeje Bartoše letos jede. Už v březnu totiž investoval dva miliony dolarů do britského analytického startupu TVBeat

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).